דולר
₪3.471
יורו
₪3.8384
בת ים booked.net
+24°C
  • אודות
  • צור קשר
  • מבצעים בעסקים
  • המייל האדום
תפריט
  • אודות
  • צור קשר
  • מבצעים בעסקים
  • המייל האדום
Facebook
  • חדשות מקומיות
  • מה דעתכם
  • בנעלי בית
  • ספורט
  • עוד
    • חוקר פרטי
    • אסתטיקה
    • משפחה
    • ספרים
    • אוכל
    • פרשת השבוע
    • רכילות מקומית
  • עסקים בכותרות
  • הזמן בעל מקצוע אונליין
    • אינסטלטור
    • טכנאי מיזוג אוויר
    • חשמלאי
    • הובלה
    • גנן
    • בעלי מקצוע נוספים
תפריט
  • חדשות מקומיות
  • מה דעתכם
  • בנעלי בית
  • ספורט
  • עוד
    • חוקר פרטי
    • אסתטיקה
    • משפחה
    • ספרים
    • אוכל
    • פרשת השבוע
    • רכילות מקומית
  • עסקים בכותרות
  • הזמן בעל מקצוע אונליין
    • אינסטלטור
    • טכנאי מיזוג אוויר
    • חשמלאי
    • הובלה
    • גנן
    • בעלי מקצוע נוספים
תפריט
  • חדשות מקומיות
  • מה דעתכם
  • בנעלי בית
  • ספורט
  • עוד
    • חוקר פרטי
    • אסתטיקה
    • משפחה
    • ספרים
    • אוכל
    • פרשת השבוע
    • רכילות מקומית
  • עסקים בכותרות
  • הזמן בעל מקצוע אונליין
    • אינסטלטור
    • טכנאי מיזוג אוויר
    • חשמלאי
    • הובלה
    • גנן
    • בעלי מקצוע נוספים
Facebook
חיפוש
סגור
ראשי » אוכל » מתכונים » מתכון בסיסי לפוקצ'ה

מתכון בסיסי לפוקצ'ה

1 ביולי 2019 13:25 אין תגובות

באדיבות ארז שבו, שף מסעדת "כרמא" שבשכונת עין כרם שבירושלים. צילום: גיל אבירם

מצרכים:

1 קילו קמח לפוקצ׳ה

5 גרם שמרים יבשים

30 מ״ל (1/8 כוס)  שמן זית

½ 1 כוסות מים

100 גרם קרח גרוס

1 כף מלח

2 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור לחום המקסימלי, במידה ויש לכם אבן אפייה, לוודא שהיא מונחת בתוכו. מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים לו שמרים ושמן זית. מערבבים היטב. לאחר מכן, מוסיפים מים באיטיות ובמקביל מוסיפים את הקרח הגרוס על מנת לצנן את הבצק.

כעבור 10 דקות של לישה ביד או במעבד, מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות שלאחריהם נותנים לעיסה לנוח כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ-300 גרם, אותם שמים במקרר לחצי שעה.  לאחר מכן, לוקחים כדור בצק, צרים שקעים בעזרת הבוהן, ופותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת. (יש לרדד את הבצק ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים)

מניחים על אבן האפייה כ-7-5 דקות, או עד שהפוקצ'ה מושחמת.

צילום: גיל אבירם
  • 0שיתופים
  • שתפו בפייסבוק
  • צייצו בטוויטר
  • שתפו בגוגל+
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

עיתונים דיגיטליים
מוטי פרץ קוביה
אנחנו גם בפייסבוק

כל נעל סנטר קוביה
כתר מרפאת שיניים ריבוע
גרין פארק אודסה קוביה
טריפל רעננה קוביה
לוח העסקים

ניווט באתר

  • פרסמו אצלנו
  • אודות
  • צור קשר
תפריט
  • פרסמו אצלנו
  • אודות
  • צור קשר

מדורים

  • חדשות בת ים
  • מה דעתכם
  • בנעלי בית
  • ספורט
  • חוקר פרטי
  • אסתטיקה
  • רכילות מקומית
תפריט
  • חדשות בת ים
  • מה דעתכם
  • בנעלי בית
  • ספורט
  • חוקר פרטי
  • אסתטיקה
  • רכילות מקומית

צרו קשר

  • 03-3732828
  • 03-9434677
  • רח׳ משה לוי 11, ראשון לציון

תנו לנו לייק בפייסבוק

המייל האדום
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס