באדיבות דן קרייצר, מ"קפה הנוי" ל"ויסוצקי", צילום: אמיר מנחם
שילוב מיצי פירות הדר שנמצאים כעת בעונתם, יחד עם תה אדום מדרום אפריקה בתוספת תבלין הקינמון שכה פופולרי במטבח האסיאתי.
רום, פופולרי גם בסצנת הקוקטיילים הקריבית וגם בזו האסיאתית, שם ניתן למצוא, בעיקר בתאילנד ובוייאטנם, בקבוקים בייצור מקומי. שווה לחפש בנסיעה הבאה למזרח.
מצרכים לקוקטייל אחד:
45 מ"ל רום שחור – רצוי בקרדי קרטה נגרה
15 מ"ל טריפל סק
2 כפות מחוקות סוכר (או 30 מ"ל מי סוכר)
מיץ מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז
60 מ"ל ויסוצקי רד טי (רויבוש) קינמון וניל
1 דש אנגוסטורה
להגשה:
סליל קליפת תפוז
1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
חולטים את תיון הרד-טי בכוס מים רותחים במשך 6-4 דקות. ממיסים את הסוכר בכף מים רותחים במידה ולא משתמשים במי סוכר מוכן מראש ומערבבים עד שנטמע לגמרי במים. יוצקים לשייקר 60 מ"ל מהחליטה. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד האנגוסטורה ומוסיפים קוביות קרח. משקשקים היטב ומסננים אל תוך כוס נמוכה ורחבה, מלאה בקרח. מוסיפים כמה טיפות אנגוסטרה מעל ומעטרים במקל קינמון וסליל מקליפת תפוז (ניתן להשתמש לצורך הכנתו בקולפן ירקות רגיל). מגישים מיד.

- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+